Picklad Rödlök

Picklad rödlök är ett gott tillbehör som passar till en mängd olika maträtter. Det är bland annat gott till hamburgare, pulled pork, tacos eller grillat.

Här har du mitt favoritrecept på picklad rödlök som är busenkelt att laga. Jag rekommenderar att förbereda rödlöken dagen innan den ska ätas för bäst resultat!

Tips för att lyckas med picklad rödlök

Innan du börjar med receptet så finns det några saker som är bra att tänka på. Här har du några tips för att lyckas med picklad rödlök:

Skiva löken i tunna skivor

Skiva löken i tunna skivor för bäst resultat. Det behöver inte vara supertunna skivor, men liknande som du kan se på bilderna nedan. 

Koka upp lagen eller inte

Man kan välja om man vill koka lagen eller inte. När man kokar lagen så smälter sockret snabbare, men då måste du även vänta tills den svalnat innan du kan hälla över rödlöken.

Jag gillar att blanda ihop ingredienserna till lagen i en bunke och röra runt med en sked tills sockret lösts upp. Jag tycker det är mycket smidigare och enklare.

Picklad Rödlök

Gott och enkelt recept på picklad rödlök som endast tar minuter att laga hemma. Låt stå i kylen över natten för bäst resultat!
5 av 5 stjärnor från 6 personer
Förberedelse 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 liten burk

Ingredienser
  

  • 2 rödlökar
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner
 

  • Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
  • Blanda samman vatten, ättika, strösocker och salt i en bunke. Rör runt tills sockret löst upp sig.
  • Lägg löken i en lufttät burk och häll över vätskan.
  • Stäng locket, ställ in i kylskåpet och låt stå minst ett par timmar. Men helst över natten för bäst smak och konsistens.
Recept av Christine Wedberg
Har du provat detta recept?Lämna gärna en kommentar och säg vad du tyckte!
Dela på Facebook
1. Skiva löken i tunna skivor.

skivad rödlök

2. Blanda ihop socker, ättika vatten och salt i en bunke. Rör runt till sockret löst upp sig.

ättika, socker, salt och vatten i bunke

3. Lägg rödlöken i en burk med lufttät lock och häll över lagen.

hälla vätska över skivad rödlök

4. Ställ in i kylen över natten. Ta fram, servera och njut!

pickad rödlök

Mer om picklad rödlök

Picklad rödlök, även kallat för inglad rödlök och syrad rödlök, är ett tillbehör som är älskat till hamburgare, tacos, korv med bröd och grillat kött.

Man har länge picklat mat för att förlänga hållbarheten. Man tror att tekniken började i antika Mesopotamien runt 2400 f.Kr. och sedan har det spridit sig världen över.

Med tiden har människan testat att pickla en variation av grönsaker, fisk och kött. Picklad rödlök är bara en av många grönsaker som man kan pickla.

Vad kan man servera det till?

Picklad rödlök passar som sagt till mycket. Du kan bland annat lägga till det i en sallad, på avokado toast, i en hamburgare, till tacos, pulled pork, korv med bröd eller i en god buddha bowl!

Hur gör man snabbpicklad rödlök?

Picklad rödlök blir helt klart godast om du låter den stå över natten. Hursomhelst, om du inte har tid så kan du lägga rödlöken i en bunke och hälla över lite av lagen.

Arbeta in lagen i rödlöken med hjälp av händerna i ett par minuter tills den mjuknar. Lägg sedan över i en burk och häll över resten av lagen. Låt helst stå 1 timma innan servering.

Hur länge håller picklad rödlök?

Om du använder en ren burk till din picklade rödlök och låter lagen täcka all rödlök så håller den några veckor i kylen. Eftersom lagen innehåller ättika och socker så funkar det som en typ av konservering.

Kan man göra picklad rödlök utan ättika?

Ja det kan man. Byt bara ut ättikan mot vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger.

picklad rödlök i burk


Har du testat mitt recept? Lämna gärna en kommentar!

Lämna en kommentar

Betyg på recept