Välkommen till Tinis Kitchen!

Hej! Mitt namn är Christine, men du kan kalla mig Tini! Jag är en resebloggare och matälskare från Stockholm som har rest runt i världen på heltid de senaste åren.

Under mina resor har jag smakat massa god mat, upplevt nya smaker, tagit matlagningskurser och fått ett stort intresse för både matlagning och bakning.

Jag älskar att laga all typ av mat, men jag har en extra stor passion för asiatisk mat – speciellt mat från Japan, Indien, Vietnam och Thailand. Utöver det så gillar jag även att laga traditionell svensk mat och spansk mat då jag har bott i Spanien.

Jag startade Tinis Kitchen för att dela min passion för matlagning och bakning, men även för att inspirera folk till att laga nya intressanta recept från världens alla hörn!

Jag har ingen utbildning inom mat och är inte heller ett proffs, utan jag tycker bara det är väldigt kul och vill dela med mig av mina favoritrecept.

Mitt motto: Kan jag, kan du!

Mitt intresse för Matlagning & Bakning

Jag har länge haft ett intresse för att både matlagning och bakning, men det var under åren på resande fot som mitt matintresse verkligen tog fart. Mat har varit en stor del av mina resor då jag alltid sett till att smaka så många lokala maträtter, sötsaker och drycker som möjligt.

Mat intresserar mig väldigt mycket och jag tycker det är så spännande och kul med alla nya smaker som man får uppleva.

Utöver att laga mat och testa på nya recept från världens alla hörn, så älskar jag att ta matlagningskurser utomlands.

Jag har bland annat tagit en matlagningskurs i Thailand där jag fick lära mig laga ett antal olika thailändska maträtter, och jag har även lagat italiensk mat tillsammans med en lokal familj i Toscana, Italien.

En stor dröm är att åka tillbaka till Japan för att lära mig laga fler traditionella japanska maträtter.

5 Favoritkök
Japan, Indien, Sverige, Thailand & Italien.

5 Favoriträtter
Gyoza, Avokado Toast, Köttbullar, Pad Thai & Shakshuka

5 Favoritsötsaker
Key Lime Pie, Kolakakor, Dadelbollar, Smörkola & Kladdkaka

5 Favoritdrycker
Frappe, Masala Chai, Matcha Islatte, Lassi & Vattenmelonjuice.

tinis kitchen